Könyvuniverzum

Fritsi Péter: A székkészítő

2024. április 02. - Könyvuniverzum

Tudtam, hogy egy nagyon érdekes világba fog elkalauzolni a székkészítő története, de nem igazán számítottam rá, hogy ennyire misztikus lesz.

Ahogy kinyitottam a könyvet szinte azonnal vitt magával a sztori. Sokszor éreztem úgy, hogy szinte bekúszik a bőröm alá és nem enged el, pedig voltak olyan részek, amiket este nem is mertem olvasni. Egyszerűen le kellett tennem, hogy aludni tudjak, szóval ez a könyv minden, de nem egy kellemes délutáni olvasmány.

(Valójában már néhány hete végeztem a könyvvel, de úgy éreztem kell egy kis idő, amíg helyreteszem magamban.)


a_szekkeszito.JPGA székkészítő egy átlagos boldog család életének a bemutatásával indul: három gyermek, egy dolgos házaspár, szerény, de rendben lévő életük olyannak tűnik, mint bárki másé. Azonban hamar olyan apróságnak tűnő dolgok történnek velük, amik igencsak aggodalmat keltőek. Elsőre nem is tűnnek annyira komolynak, de idővel ezek a dolgok egyrészt sokasodnak, másrészt egyre durvábbak lesznek. Ráadásul egészen hamar nyomasztani kezdenek minket is ezek a dolgok, végig érezni, hogy hamarosan nagy rossz irányba fordul majd a sztori.

Néha megdöbbentően félelmetes ez a könyv, de mégis fogva tart. Egy pillanatra sem enged el, folyamatosan a szereplők sorsán agyalsz, és azon gondolkozol, hogy vajon mi lesz a következő szörnyűség, ami Weisz Kornéllal és a családjával történni fog.

Mert a Weisz család élete egy nyáron totálisan felfordul. Nem tudják mi miért történik velük, de egyre rosszabbra fordulnak a dolgok, és eleinte úgy tűnik összetart a család, és együtt átvészelik majd a csapásokat, de Kornél (tudta nélkül is) sok titkot rejt, amik széthúzáshoz és veszekedésekhez vezetnek.

Fruzsi a férjét hibáztatja a történtekért, Kornél pedig nem tudja hogyan hozza helyre a család életét, és oldja meg az egyre inkább elhatalmasodó káoszt. A rejtélyes szálak úgy tűnik a múltba vezetnek, és Kornél édesapjának is köze van az eseményekhez. Tőle sajnos már nem tudja megkérdezni az okokat, azonban több szálon is elindul, hogy megmentse a családját. Barátok és néhány váratlan helyről érkezett segítséggel próbál egyre közelebb kerülni a gonosz legyőzéséhez, de sokáig az sem egyértelmű kivel állnak szemben. Kornél azonban elmegy a végsőkig. A kérdés már csak az, hogy ez mire lesz elég? Sikerül megmenteni a családját, vagy hiába áldoz fel szinte mindent? 

A történet lezárása is eléggé nyugtalanító lett véleményem szerint. Látszólag a sok szörnyűség után Kornél élete ha helyre nem is jön, de talán nyugodalmasabb irányt vesz, de van valami, amiből sejtjük, hogy valójában nem ez fog történni.

Ennek kibontását azonban már csak a képzeletünkre bízza a szerző.

Péter egy nagyon feszes, izgalmas de egyben félelmetes könyvet írt. Nincsen mellébeszélés, a történet visz magával, egy pillanatra sem unalmas, sőt... 

Nagyon érdekes volt egyébként a regény olvasása során betekinteni a bányászok életébe is, Kornél ugyanis bányász, ami az események felgöngyölítésében is segítségére lesz.

Rettenetesen örülök, hogy egy magyar, kortárs szerző könyvét olvashattam, ráadásul egy ilyen jól megírt könyvet, mert viszonylag ritkán találok ilyen jellegű műveket, de ha Fritsi Péter következő könyve is ekkorát üt, biztosan nem hagyom ki azt sem!

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

Sarah Turner: Stepping up - Beth felnő

Ismeritek az érzést, amikor egy könyvnél már fülszöveg alapján tudjátok, hogy ez a könyv nagyon nektek való, azonnal elkezd behúzni és imádni fogjátok az egészet!?

Nálam pontosan ez történt Sarah Turner könyvével. (Jó, mondjuk elég sok könyvvel megesik ilyen az esetemben.)

 stepping_up.JPG

Tovább

Kormos H. Barbara: Egy csipet sors

A balatoni történetek mindig közel állnak hozzám. A tó ugyanis rettentő fontos szerepet játszik az életemben. Csakúgy, mint az írónő, Kormos H. Barbara, én is kétlaki életet élek a Balaton és a főváros között. A szívünk ugyanannyira a magyar tengerért dobog, ezért is örültem nagyon, amikor Bara megkért, hogy olvassam el a könyvét.

egy_csipet_sors.JPG

Tovább

Greta James, az elsüllyeszthetetlen

Ez a könyv egyszerre az elengedés és az újrakezdés regénye.

Greta reményt ad, hogy nincs veszve minden. Még akkor sem, ha az életünk egy adott pontján úgy is tűnik számunkra. Ha ért már veszteség minket, nagyon is érteni fogjuk min megy keresztül Greta a könyv lapjain a szemünk előtt.

greta_james_recenzio.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása