Könyvuniverzum

Kormos H. Barbara: Egy csipet sors

2023. november 12. - Könyvuniverzum

A balatoni történetek mindig közel állnak hozzám. A tó ugyanis rettentő fontos szerepet játszik az életemben. Csakúgy, mint az írónő, Kormos H. Barbara, én is kétlaki életet élek a Balaton és a főváros között. A szívünk ugyanannyira a magyar tengerért dobog, ezért is örültem nagyon, amikor Bara megkért, hogy olvassam el a könyvét.

egy_csipet_sors.JPG

Valószínűleg már ez a párhuzam és a Balatonnál játszódó sztori miatt is tetszett volna a regénye, de igazán meglepődtem, amikor elkezdtem olvasni.

Az Egy csipet sors ugyanis azonnal magába szippantott.

Több minden miatt is könnyedén tudtam azonosulni a főszereplő Lizával, még ha néhány fordulat az én életemben nem is történt meg. Sok viszont nagyon is megesett velem is, és emellé még ott van a Tó iránti szeretet. Az a megnyugvás amit érez amikor hazaérkezik Balatonfüredre, azt én is minden egyes alkalommal érzem. És ennyi már elég is volt, hogy rögtön megkedveljem a talpraesett Lizát, akinek egy bizonyos dátumon fenekestül felfordul az élete. Ám tudjuk, hogy véletlenek nincsenek, mint ahogy Liza története sem véletlenül alakult úgy, ahogy.

Liza újságíró, rengeteget dolgozik, úgy érzi a párkapcsolata már nem úgy alakul az utóbbi időszakban, ahogyan szerette volna, egy autóbaleset azonban sok mindent megváltoztat az életükben, ami után pár évig Liza boldog életét éli és babát tervez a férjével. Látszólag minden normálisan halad az életükben, azonban egy véletlen esemény folytán hirtelen minden megváltozik.

Liza lehetőséget kap, hogy újraértékelje az életét, és akár teljesen másképp alakítsa.

Biztosan mindannyian elgondolkoztunk már a mi lett volna, ha ... kérdésen, ha másképp döntünk egy-egy szituációban. Liza most él is a váratlanul elé táruló lehetőséggel és újraírja az élete történetét.

De vajon jól döntött?

Kezdetben úgy tűnik nagyon is sínre került a „régi-új” élete, de aztán valahogy minden elromlik körülötte, és nem várt bonyodalmakkal kell szembenéznie.

Ezen a ponton már akaratlanul is nagyon drukkoltam Molnár Lizának, hogy végre találja meg a saját útját és boldogságát, de Bara nagyon jól ráérzett a kellő feszültség adagolására, és végül minden úgy alakult, ahogy Liza számára meg volt írva.

A történet egyszerre hívja fel a figyelmünk a család fontosságára, és arra, hogy semmi sem történik véletlenül, érdemes a jelekre figyelni. Lehet, hogy látszólag nem úgy alakulnak a dolgaink, mint ahogy elképzeltük, de nem érdemes azon töprengeni, hogy mi lett volna ha nem ebbe az irányba megyünk. Hiszen idővel rájövünk, minden okkal történik. És jól van ez így.

Liza története egyszerre izgalmas, mégis megindító. És rettentő találó a regény címe: Egy csipet sors - azt hiszem ez mindent elmond a könyvről: finom falatok, szerelem és döntések, amit egy fiatal nő meghoz a boldogsága érdekében.

Nagyon jó volt olvasni, egy pillanatra sem engedte el a figyelmem és annyira élt minden szereplője és helyszíne, hogy igazán jó volt visszacsobbanni általuk egy kicsit a nyárba. Nem mondanám tipikus nyári regénynek, hiszen mindig egy kicsit lubickolni a Balatonban – vagy legalábbis elképzelni az olvasottak alapján.

Remek olvasmány, igazán kár lenne kihagyni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

 

süti beállítások módosítása