Könyvuniverzum

Ashley Flowers: Sok jó ember

2023. augusztus 25. - Könyvuniverzum

Hátborzongatóan izgalmas Ashley Flowers könyve, olyan fordulatokkal és olyan befejezéssel, amiért akár hajnalig is képes vagy olvasni, mert egyébként nem tudod félbehagyni csak úgy ezt a történetet.

sok_jo_ember.JPG

Margot riporterként dolgozik és egy a karrierjében bekövetkezett hullámvölgy miatt úgy dönt a nagybátyjához költözik egy időre, abba a kisvárosba, ahol egy ideig nevelkedett, és ahol a gyerekkori barátnője, January egy nap brutális gyilkosság áldozata lett. Margot egyrészt a romló állapotú Luke segítségére szeretne lenni, másrészt a szomszéd kisvárosban January esetéhez kísértetiesen hasonló gyerekrablás történik, amiről hamarosan kiderül, hogy ezt a kislányt is meggyilkolták, pont úgy, ahogy January-t. És a gyilkost azóta sem kerítették kézre.

A szálak egy része January családjához vezetnek, ezért Margot nyomozni kezd a két gyilkosság közötti lehetséges kapcsolat után.

Minden kétséges, nem tudja kiben bízhat, és el kell mennie a végsőkig, hogy megoldja az ügyet, aminek során egyre fordulatosabb és egyre aggasztóbb dolgok derülnek ki a saját életéről, a January-val töltött gyerekkorukról és a családjaikról is. Rengeteg titok, rengeteg információ, és a kis városi pletykák hada vezeti Margot útját, hogy végül egy olyan véget érjen a nyomozás, amire senki nem számít.

Hiszen amikor már azt hinnéd jóra fordultak a dolgok, és minden megoldódik, akkor jön a legnagyobb pofon. Sohasem tudhatod kiben bízhatsz. Mindenki gyanús, és egy ponton az egész élet kérdőjelnek tűnik.

A rengeteg mellékszál végül mind értelmet kap és összeáll.

Összetett, de nagyon könnyen olvasható regény ez. Érdekes karakterek, rengeteg titok és remek történetvezetés jellemzi. Egy pillanatig sem zavaró, hogy ugrálunk az idősíkok között, sőt segít jobban megérteni és rekonstruálni a történteket, a motivációkat. Nagyszerűen felépített regény szuper karakterekkel és lélektani boncolgatással.

Az első pillanattól fogva tudtam, hogy ez egy letehetetlen és felejthetetlen könyv lesz. Bekúszik a bőröd alá és ott dolgozik a történet, amíg el nem olvasod az utolsó sorig, és amikor a döbbenettől pislantasz kettőt, hogy mi lett a vége, érzed, hogy mindvégig tudtad, hogy valami ilyesmi vár majd a történet végén. Kicsit hátborzongató, hogy akkorát üt a vége, hogy szinte érezzük a csattanást az arcunkon.

A sok borzalom ellenére is azonnal újrakezdeném annyira izgalmas.

Nagyon ajánlom, ha egy borzongató és letehetetlenül izgalmas krimire vágysz! A könyvet itt tudod megvásárolni: Ashley Flowers: Sok jó ember

A könyv a Next21 Kiadónál jelent meg: Ashley Flowers: Sok jó ember, 2023, Next21 Kiadó, Fordította: Pék Zoltán

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása