Könyvuniverzum

Greta James, az elsüllyeszthetetlen

2023. július 24. - Könyvuniverzum

Ez a könyv egyszerre az elengedés és az újrakezdés regénye.

Greta reményt ad, hogy nincs veszve minden. Még akkor sem, ha az életünk egy adott pontján úgy is tűnik számunkra. Ha ért már veszteség minket, nagyon is érteni fogjuk min megy keresztül Greta a könyv lapjain a szemünk előtt.

greta_james_recenzio.JPG

Greta James híres énekesnő, a világsiker küszöbén áll, de még hónapokkal édesanyja váratlan halála és egy emiatt balul sült el fellépés után is próbálja összeszedni magát. Elkíséri édesapját az anyukája helyett egy alaszkai hajóútra, ami a szülei 40. házassági évfordulós utazása lett volna. Mivel az apukájával nem igazán jó a viszonyuk, ezért egyikük sincs annyira oda a közös utazás ötletétől, de azt gondolják a másiknak szüksége van erre. Ám az utazás mindkettejük számára váratlanul alakul. Pár nap összezárva egy óceánjáró hajón, az alaszkai gleccserek, Greta számára egy új ismeretség, sok kezdetben óvatos, majd egyre szókimondóbb beszélgetés esélyt ad mindkettejüknek a továbblépésre.

Greta James története egy óriási gyászmunka.

greta_james_1.JPGMegmutatja számunkra azt, hogy igen, lehet, hogy egy időre lassítani kell, lehet, hogy egy időre minden rossz és ezt nyugodtan meg is engedhetjük magunknak, mert ez az élet része. Nem fog attól összedőlni a világ (jó eséllyel) ha láttatni engedjük a gyengeségeinket és megengedjük magunknak a gyógyulást. Mert ez a szükséges.

De ha mindezt megengedjük, és megéljük, akkor egyszer csak a dolgok szépen lassan elkezdenek megváltozni majd.

Nekem nagyon tetszett Greta újrakezdő története, voltak benne szívfacsaró részek is, de végig a sorok mögött drukkoltam, hogy ráleljen a lelki békéjére, hiszen nagyon is megérdemelte az elengedés, a gyász és az újrakezdés kegyelmét.

Jennifer E. Smith remek karakterekkel, számunkra is befogadható módon, de mégis elképesztő együttérzéssel és pontosan mutatja meg a gyász megélését, majd a gyógyuláshoz vezető út kezdő lépéseit.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a könyv tavaly nyár óta csücsült a polcomon, és csak tavasszal kerítettem sort az olvasására, pont amikor szükségem volt rá. Hiszek abban, hogy egy-egy történet a megfelelő időben jut el hozzánk, ez is pont így történt.

Úgyhogy én nagyon jó szívvel ajánlom, ha szívesen olvastok olyan könyveket, amik megérintik a lelketeket.

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása