Könyvuniverzum

Nina George: Déli fények

2022. január 26. - Könyvuniverzum

Talán a legtöbben már elgondolkoztunk azon, hogyan leszünk szerelmesek. Mi az, ami megfog egy másik emberben, és vajon mindenkire rátalál-e majd az igaz szerelem? Létezik szerelem első látásra? Vagy ez olyasvalami inkább, ami csak lassan, komótosan alakul ki? Van a szerelemnek színe vagy illata?

deli_fenyek.JPG

Nos, a Déli fények sok mindenre megadja a választ. De nem teljesen olyan módon, ahogy azt várnánk.

Ez a könyv ugyanis egy szerelmes regény a könyvekhez. Egy szerelmes regény az emberekhez. És még annál is sokkal, de sokkal több. Ez a könyv maga a szerelem. És nem csak azért, mert az egyik főszereplő valóban maga a Szerelem, hanem mert az egész regény annyira bársonyos, megfoghatatlan aranyszál, ami tekeredik körülöttünk és anélkül fon körbe, hogy ezt észrevennénk.

Marie-Jeanne egy nap különös dologra lesz figyelmes. Egy aprócska kis fényt lát meg nevelőanyja, Elsa kezén. Aztán egyre több ember, különböző testrészein fedezi fel. Nem tudja mit jelent, de innentől kezdve elkezdni figyelni az embereket, és amikor a nevelőapjával Francis-szal távolsági könyvtárat kezdenek el üzemeltetni egy könyvbusz formájában, az olvasás mellett minden idejét az embereken lévő fényeknek szenteli. Míg egy nap észreveszi, hogy ezek a kis fények (Déli fények, ahogyan elnevezi) kapcsolódnak egymáshoz. És rájön arra is, hogy egy kis furfanggal a megfelelő embert a megfelelő személyhez irányíthatja. Egyfajta küldetésként tekint erre, és mindent megtesz azért, hogy az általa kedvelt emberek megtalálják a párjukat és a boldogságukat.

Sokáig próbálja magán is keresni a fényt, de végül rájön, hogy neki különleges kapcsolata van a szerelemmel, ugyanis a Szerelem kisbaba korában véletlenül megérintette, tehát Marie-Jeanne a Szerelem szerelme.

A szerelemben a hozzávezető utolsó méter a legszebb.”

(226. old)

Olvasva a sorokat egyszerűen valami megfoghatatlan érzése támad az embernek. Gyönyörűen megírt táj, remekül megírt karakterek. Nina George eszméletlenül érdekes szereplőkkel vezet végig minket a szerelembe esés folyamatán és még az is kiderül, hogy a Szerelem is lehet szerelmes. Számos lélegzetelállító fordulat, sok-sok szerelem és könyv után végül Marie-Jeanne sorsa is a megfelelő irányba fordul.

Ez a regény egy csodálatosan megírt varázslat, amely éppúgy gyógyírt jelenthet egy összetört szívnek, mint amennyire szívmelengető a boldogságkeresőknek. Megmutatja, hogy mindig van remény és az élet csodaszép, csak a megfelelő szögből kell nézni.

És a könyv megszületésének érdekessége, hogy Nina George a Levendulaszoba című korábbi regényének főszereplője, Jean Perdu, a párizsi könyvárus egy Déli fények című könyvet olvasott a szerelmével. Nina George pedig most megírta a Déli fényeket.

A Levendulaszobáról ITT írtam.

A Déli fényeket pedig itt tudjátok megvásárolni: Nina Geore: Déli fények


Nina George: Déli fények

2021

Maxim Könyvkiadó

Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz. Moly-on pedig ITT tudsz elérni.

süti beállítások módosítása