Könyvuniverzum

Milyen könyveket néztem ki a Könyvhéten?

2022. június 10. - Könyvuniverzum

A tegnapi napon indult a 93. Ünnepi Könyvhét, ami mindig izgalmas esemény az olvasni szeretők körében. Szét is néztem, hogy milyen könyvek várhatóak, és természetesen találtam (jó) néhány olyat, ami érdekel.

milyen_konyveket_neztem_ki_a_konyvheten.JPG

Általában ilyenkor szoktam megnézni, hogy mely könyvek azok, amiket el szeretnék majd olvasni az év második felében, úgyhogy ebben a bejegyzésben ezek közül gyűjtöttem össze párat kedvcsinálóként:

lakas_parizsban.JPGLucy Foley: Lakás Párizsban

Lucy Foley könyvei már régóta a kívánságlistámon vannak, de eddig valahogy nem került rá sor, hogy bármelyiket is elolvassam. Úgyhogy azt gondoltam most éppen az itt az ideje. Az új könyve, a Lakás Párizsban elég izgalmasnak ígérkezik:

Jessnek mindent újra kell kezdenie, nulláról. Le van robbanva anyagilag, nincs senkije, az utolsó munkahelyéről enyhén szólva nem ideális körülmények között távozott. A féltestvére, Ben se valami lelkes, amikor a lány rákérdez, lakhat-e nála kis ideig. De Ben nem mond nemet, és Jess Párizsban biztos mindent jobb színben lát majd. Viszont amikor bejut a lakásba – hű, nagyon puccos lakás, Bennek vajon honnan van rá pénze? –, Bent éppenséggel nem találja.

Jess a féltestvére távollétében próbálja kiismerni magát Ben ügyei közt, de egyre több a kérdése. A szomszédok különös figurák, nem túlzottan barátságosak. Jess a múltja elől menekült, így került Párizsba, de mi a helyzet Ben jövőjével?  

A bulizós

A jó fej

Az alkoholista

A krízisbe jutott lány

A concierge

Ebben az épületben mindenki szomszéd. És mindenki gyanús. Mindenki tisztában van azzal, hogy a többiek titkolnak valamit. 

Bővebben: https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/konyvhet-2022/lakas-parizsban-lucy-foley

 

 

a_titkos_part.JPGKaren Swan: A titkos part

Karen Swan könyveit igazán kedvelem, jó néhányat olvastam már tőle, és most úgy láttam két viszonylag friss kötet is megjelent, úgyhogy az egyiket a nyárra biztosan betervezem majd, és szerintem A titkos part lesz az:

Bell Everhurst imádja a munkáját: Stockholm régi városnegyedében dolgozik, egy gazdag és elbűvölő házaspár, Hanna and Max Mogert három gyermekére vigyáz.

 

De egy nap minden megváltozik. Egy nő telefonál valami klinikáról, amelyről Bell még sosem hallott, és megkéri, adja át az üzenetet: Hanna férje magához tért. De nem Maxról beszél.

Fény derül Hanna múltjára, és ez katasztrofális következményekkel jár. A család elutazik, hogy egy idilli svéd szigeten töltsék a nyarat – vajon Bellnek kell állnia a sarat helyettük?

Bővebben:  https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/a-titkos-part-karen-swan

 

greta_james.JPGJennifer E. Smith: Greta James, az elsüllyeszthetetlen

Ennél a könyvnél bevallom először a borítón akadt meg a szemem, aztán a címén és végül a fülszöveget olvasva már tudtam, hogy mindenképpen szeretném elolvasni:

Szülei negyvenedik házassági évfordulójukra lefoglaltak egy alaszkai hajókirándulást, amelyre most neki kell elkísérnie megözvegyült édesapját - enyhén szólva nincs hozzá túl sok kedve. Az utazás mégis jól alakul: a hajón Greta megismerkedik Ben Wilderrel, a megnyerő történésszel, aki Jack London: A vadon szava című könyvéről tart előadást a hajó utasainak. Önelemzés, kérdések és megnyugvás: ahhoz, hogy továbblépjünk, meg kell értenünk, kik vagyunk - mondja ez a bölcs és szerethetően kifinomult regény.

Bővebben:  https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/greta-james-az-elsullyeszthetetlen-jennifer-e-smith

 

nightingale_ter.JPGHeidi Swain:A napsütötte Nothingale tér

Erről a könyvről rögtön az jutott eszembe, hogy milyen szórakoztató lehet! Imádom az ilyen kisvárosban játszódó történeteket:

Kate férje menteni akarja a házasságot, de a nő már döntött: elválik, és most megtalálta a tökéletes búvóhelyet is Norwichben, egész pontosan egy bájos kis otthont a Nightingale téren, távol addigi londoni életétől.

De a Nightingale téren nem olyan könnyű rejtőzködni, a szomszédoknak hiába is próbál nemet mondani, bevonják társasági életükbe. Különösképpen igaz ez Lisára, Kate akaratos, de végtelenül szeretetreméltó szomszédjára, aki a fejébe veszi, hogy Kate lesz a barátnője.

Kate hamarosan azon kapja magát, hogy nyakig merül a szomszédok tiltakozó akciójába: ők parkot szeretnének, miközben egy ingatlanfejlesztő rá akarja tenni a kezét a tér túloldalán álló viktoriánus kori villára.

Bővebben:  https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/next21-kiado/a-napsutotte-nightingale-ter-heidi-swain

 

veronica_roth.JPGVeronica Roth: Vég és más kezdetek

Szeretek novellásköteteket olvasni és a fülszöveg alapján igazán különleges kötetről lehet szó. Kíváncsian várom, hogy elolvassam:

Veronica Roth novelláskötetének minden egyes novellája különös és csodálatos világba vezet, amelyben szokatlan technológiák és lények találhatók. Legyen azonban bármilyen fejlett a jövő, a történetek szereplői mélyen emberi gondokkal küzdenek. Az ismeretlenbe vezető út ismerős dilemmák és döntések között vezet.

Bővebben:  https://www.gabo.hu/hu/fantasysci-fi/3039-veronica-roth-a-veg-es-mas-kezdetek-toertenetek-a-joevobol-9789635662777.html

 

napsugarlany.JPGJulianna Margulies Napsugárlány –Egy rendkívüli élet

Julianna Margulies olyan színésznő, akit nagyon kedvelek. Szimpatikus és véleményem szerint jó színésznő, éppen ezért nagyon kíváncsi vagyok a memoárjára.

A Férjem védelmében és a Vészhelyzet című sorozatokban nyújtott kiváló alakításáról ismert színésznő, Julianna Margulies biztos kézzel jegyzi le élete és munkája történetét ebben a mélyen felkavaró memoárban. Művét a Good Housekeeping az év egyik legjobb könyvének nevezte: ,,A felnőtté válásról szóló, végtelenül személyes beszámoló egy fiatal nőről, aki zűrzavaros és vándorélettel járó gyermekkora közepette próbál értelemre lelni az őt körülvevő világban." - Katie Couric Julianna pirospozsgás, eleven kislányként kapta a családjában a ,,Napsugárlány" becenevet. Nagyon kicsi volt még, amikor elváltak a szülei, így aztán gyermekkorában rengeteget kellett utazgatnia különc anyja és távol lévő apja miatt, s meglehetősen bohém neveltetésben részesült. Élt Párizsban, Angliában, New Yorkban és New Hampshire-ben is, és mindenhol nagy felfordulás, bizonytalanság vette körül. Ekkoriban eszmélt rá, hogy nincs más hátra, neki kell rendet teremtenie a rendetlenségben, segítenie másokon, és végül fiatal nőként megtalálnia a maga útját a világban, hogy elismert színésznő válhasson belőle. Ez persze nem ment könnyen: nehéz döntéseket kellett meghoznia, bonyolult kapcsolatokkal és megsemmisítő visszautasításokkal kellett szembenéznie; ugyanakkor szép számmal akadtak olyan pillanatok is, amikor sors, hit és tehetség összeadódott: Julianna felejthetetlen sikereket könyvelhetett el a pályáján és a magánéletében egyaránt. Ezek a pillanatok változtatták végül nyugalommá a korábbi káoszt. A Napsugárlány című könyv kendőzetlenül őszinte és magával ragadó önéletrajz egy olyan nő tollából, aki a kavarodásban sem hátrál meg, és ezzel erőt ad embertársainak, inspirálja olvasóit.

Bővebben: https://partvonal.hu/index.php?action=szerzo&id=4632

 

Nos ezek lennének, amiket a Könyvheti megjelenésekből szeretnék elolvasni a nyár folyamán. Meglátjuk mi sikerül ebből, mert az igazat megvallva, szokás szerint nagyon le vagyok maradva az olvasmánylistámmal…

Ti melyiket választanátok a fentiek közül?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

 

süti beállítások módosítása