Könyvuniverzum

Szlavicsek Judit: Hullámsír

A Balaton és egy letehetetlen könyv

2022. június 29. - Könyvuniverzum

Minden nyáron eltervezem, hogy a Balaton mellett játszódó könyveket fogok olvasni, aztán általában ez ritkán valósul csak meg. Az idei nyarat viszont máris sikerült egy balatoni krimivel indítanom.

 hullamsir_foto.JPG

Szlavicsek Judit könyve nemrég jelent meg és bevallom sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy alig több, mint egyetlen nap alatt fogom kiolvasni.

A történet középpontjában Kardos Júlia keszthelyi rendőr nyomozó áll, aki kényszerszabadságra megy, ugyanis felfüggesztették. Egy régi osztálytársa siófoki lakását ajánlja fel neki, hogy használja, amíg szeretné. Ám Júlia az együtt töltött éjszaka után a férfit hamarosan holtan találja.

A nyomozás megindul, Júlia pedig saját maga is nyomozásba kezd, ugyanis rövidesen kiderül neki is köze van az esethez, és nem csak annyi, hogy ismerte az áldozatot.

A két idősíkon futó sztori szépen lassan bontakozik ki, egyre több információt csepegtetve a szereplőkről.  Egy 1994-es kórustáborról kapunk benyomást a szereplők szemszögéből,  a jelenben pedig az egykori kórustársak találkozója kerül a fókuszba egyre jobban bevonva az olvasót az események spiráljába. Míg végül összeérnek a szálak és minden egyértelművé válik.

A Hullámsír rendkívül olvasmányos könyv már-már skandináv krimikbe hajló történetszállal, amit egyszerűen nem akarsz letenni, és csak olvasnád tovább, még azután is, hogy már rég rájöttél ki lesz a következő áldozat, vagy ki lehet a gyilkos.

Fordulatos, remekül megírt, egy pillanatig sem unalmas krimit kapunk az írónőtől, ami különös energiáival azonnal beszippant és végig fogva tart.

A szereplők nagy erős karakterek és közben mind olyan hétköznapi ember, akik akár a környezetünkben is megtalálhatóak, ha kicsit jobban szétnézünk.

Szerintem a Hullámsír ideális nyaralásra vagy csak hétvégi időtöltésként, egy biztos: nem fogtok unatkozni rajta.

hullamsir.JPG

 Kardos Júlia, a keszthelyi rendőrség nyomozója éppen túl van élete ügyén. Boldognak és elégedettnek kellene lennie, mégis az egyik gimnáziumi barátjától kölcsönkapott siófoki luxusapartmanban tölti a napjait, és igyekszik számot vetni a múltjával és még inkább a jelenével.
Amikor holttestet találnak a Balatonban, Júlia mindent megtesz, hogy a végére járjon a dolgoknak. Pedig az ügy nem hozzá, hanem egy fiatal rendőrtiszthez kerül, aki először magabiztosan vág bele a nyomozásba, később azonban elbizonytalanodik. Vajon elfogadja Kardos segítségét? Elfogadhatja-e egyáltalán? Mert mi van, ha Júlia esetleg érintett az ügyben? És mi van, ha épp ő a kulcs a megoldáshoz?
Szlavicsek Judit krimijének helyszíne ezúttal is a Balaton. A csendes, a haragvó, a befogadó, a bosszúálló Balaton.

SZLAVICSEK JUDIT 1974-ben született Kaposváron. A Pécsi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom szakon diplomázott, szakdolgozatát a krimi és a szépirodalom kapcsolatáról írta. Később elvégezte a jogi egyetemet is, és jogászként dolgozott. Első krimije 2020-ban jelent meg Légy/ott címmel. Jelenleg a Balatonnál él a családjával.

Szlavicsek Judit: Hullámsír, Libri Könyvkiadó, 2022

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása