Könyvuniverzum

Őszi-téli olvasmánylistám

2019. december 04. - Könyvuniverzum

Habár az olvasás nem évszak függő, talán azért a hűvősebb, hidegebb időben mégis többet húzódunk be olvasni. Én is készülök a hosszú téli napokra, így ismét összegyűlt pár újdonság a könyvespolcomon, amit ebben a szezonban tervezek majd elolvasni.

img_3356.jpg

Ezek között több újonnan megjelent kiadvány is található, de azért természetesen régóta kinézett könyveket is beszereztem. Ezt az összefoglalót azonban most az újdonságokkal kezdem:

Melinda Gates: A NŐ helye -- Melinda Gates, a világ egyik legbefolyásosabb üzletemberének feleségeként most először vall saját életéről is: leírja, milyen út vezetett a házasságán belül az egyenlőségen alapuló kapcsolatig, és bemutatja, milyen változatos lehetőségek állnak rendelkezésünkre ahhoz hogy valóban megváltoztassuk a világot - és önmagunkat. -- Michelle Obama kicsit kevesebb mint egy évvel ezelőtt megjelent önéletrajzi könyve után bizakodva vettem meg Bill Gates feleségének a könyvét, és remélem, hogy legalább annyira fog tetszeni ez is. Hamarosan beszámolok róla a blogon. 

Rubin Eszter: Árnyékkert -- Ezt a könyvet egyrészt a borítója, másrészt a témája miatt választottam. Az Árnyékkert fordulatos, nagy ívű családregény, amely finom iróniával vezet végig a Stark-ház harminc évet felölelő krónikáján.

Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja -- Különösképpen szeretem a könyvesboltokban játszódó könyveket. Ebben ráadásul van egy csavar is, egy "kincsvadászat", amely sok mindenről lerántja a leplet Miranda Brooks családjával kapcsolatban. Nagyon kíváncsi vagyok.

img_3355.jpg

Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka - Talán ez volt az első olyan könyv ebből a tervezett őszi-téli olvasmánylistából, amire azonnal rávetettem magam, mivel Musso egyik nagy kedvencem, és a könyvről az értékelést már olvashatjátok is: Az éjszaka és a lányka

Sigridur Hagalin Björnsdóttir:  A sziget -- Egy rendkívül érdekes téma, egy skandináv thriller, a politikai fikció és a disztópia remek kombinációja, ugyanakkor pontos kórkép is a modern világról.Izland, az egyik legszervezettebb ország egyik napról a másikra elveszíti a kapcsolatot a külvilággal, és káosz lesz úrrá benne. Senki nem tudja, mi okozza a fennakadást, az állam, a jog és a társadalom építményei pedig repedezni kezdenek.

Jennifer Egan: Az elszúrt idő nyomában -- Ígéretes cím, ígéretes sztori. A 80-as évek amerikájában próbálnak boldogulni a szereplők: sorsuk, vágyaik és döntéseik meghökkentően fonódnak össze a mesteri szöveglabirintussá szőtt elbeszélésekben, végigvezetve az olvasót a nyolcvanas évek amerikai punkbandáitól a kilencvenes évek zeneiparán át a nem is olyan távoli jövőig, ahol a rajongás a legnagyobb árucikk.

Samantha Downing: Elbűvölő feleségem -- Az idei ősz egyik igazi meglepetése. Ha nagyon klisésen akarnám leírni, akkor azt mondanám, hogy elbűvölő volt, ám ennél sokkal többet érdemel ez a könyv. A blogon már olvasható erről is a véleményém: Elbűvölő feleségem.

 

És természetesen ott vannak a karácsonyi sztorik, amiket kifejezetten az ünnepek idején fogok majd elolvasni, ezekről egy külön bejegyzésben írok majd bővebben.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása