Könyvuniverzum

Beth O'Leary: Az ágybérlő

2019. szeptember 11. - Könyvuniverzum

Tiffy és Leon lakótársak. Ugyanabban az ágyban alszanak, pedig még sosem találkoztak. Ez a különös albérleti megoldás mindkettejüknek megfelel kezdetben, aztán idővel olyan bonyodalmak jelennek meg, amik mindent megváltoztatnak.

agyberlo.JPG

Tiffynek olcsó albérletre van szüksége amikor elköltözik a volt barátjától, Leonnak pedig plusz pénz kell, ezért úgy dönt, hogy kiadja a lakását este hattól reggel 9-ig, ugyanis egy hospice házban dolgozik éjszakai ápolóként. Tiffynek épp megfelel ez a felállás, így hamar be is költözik. Mivel sosem találkoznak, ezért post it-ra írt üzenetekkel kommunikálnak egymással eleinte kizárólag a lakással kapcsolatos dolgokról, aztán szépen lassan egyre több mindenről.

A levelezésnek köszönhetően barátság alakul köztük, ám egy felkavaró véletlen találkozás következtében elkerülhetetlenül egyre inkább vonzódni kezdenek egymás iránt.

Így nem mehetek be dolgozni, döbbenek rá; ez az első tiszta gondolatom ma reggel. Meg kell mosakodnom, és át kell öltöznöm. Lehúzom a ruhám cipzárját, lerúgom magamról, és már nyúlok is az ajtó hátán lógó törülközőmért. Nem hallom meg, hogy már folyik a víz....Csak akkor jövök rá, hogy Leon a zuhany alatt áll, amikor meglátom.

img_1667.jpg

A véletlen találkozás után jó ideig nem találkoznak még, de már elkezdenek telefonon is beszélgetni, mígnem elhatározzák, hogy egy hétvégét együtt töltenek, Azt gondolnánk, hogy innen egyenes út vezet a boldog végkifejletig, ám az írónő rengeteg csavart tett még a történetbe. Kezdve Tiffy megszállott volt barátjával, Justinnal, aki ellen a lánynak végül bírósági távoltartási végzést kell kérnie, Leon ártatlanul elítélt, és éppen börtöntöltetését töltő öccséig, valamint Tiffy barátai is óva intik a lányt, attól, hogy bármilyen viszonyba is keveredjen a lakótársával.

Tiffy és Leon története egyáltalán nem szokványos, igazán eredeti, vicces és szívet melengető. Az ember néha vágyik egy ilyen történetre, amiről tudja, hogy egy könnyed, ám feszültségektől cseppet sem mentes sztori.

Nekem nagyon tetszett, mindenképp ajánlom elolvasásra, ha egy könnyed, vicces olvasmányra vágytok.

Beth O'Leary: Az ágybérlő

General Press Kiadó, 2019

Oldalszám:450

Fordította: Fügedi Tímea

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása