Könyvuniverzum

Mivel tud lekötni Musso még a sokadik könyve után is?

2021. április 29. - Könyvuniverzum

Többször írtam már itt a blogon és instán is említettem, hogy egyik kedvenc írom Guillaume Musso. De vajon mit tud adni egy író a sokadik könyve után is? 

 

musso_egy_parizsi_apartman.JPG

 

Mitől lehet olyan különleges egy szerző, hogy nem csak hazájában, hanem a világ sok országában rendkívül sikeresek a könyvei? 

Nekem az Egy párizsi apartman volt a hetedik elolvasott Musso könyvem, ha jól számolom. Egy régebbi könyve még olvasatlanul vár a polcomon, de alig várom az idei két könyv megjelenését is. 

Azt hiszem ezt akár lehet már rajongásnak is nevezni. 

Véleményem szerint joggal mondható, hogy Musso különleges szerző. 

Mindegyik könyvével tud valami újat nyújtani, de mindegyikben meg van az a stílus amit annyira kedvelnek az olvasók a könyveiben. 

És annak ellenére is, hogy nem mindegyik könyv nyeri el tetszésemet ugyanannyira, mindegyik történetben találok valami olyan szálat, ami viszont megfog és visz magával a regény folyamán. 

És éppen ebben rejlik szerintem Musso nagyszerűsége, hogy minden egyes sztori szól valakinek. Bármelyikben megtalálhatjuk azt a momentumot, ami elvarázsol minket. 

Amit pedig külön szeretek , hogy olyan fordulatokkal képes  megcsavarni egy-egy teljesen egyértelműnek tűnő történetszálat, hogy időnként tényleg csak pislogok az események alakulásán. 

Az Egy párizsi apartman is pontosan ilyen volt. Az egyik régebbi, rám nagy hatással lévő könyve szereplőjét hozta most vissza főszereplőként,  egy igazán remek, de lelkileg nehéz téma köré felfűzve az eseményeket. 

A történet most is bővelkedik nyomozásban, konfliktusokban, van benne szerelmi szál, dráma,  tragikus események szomorú sora és gyilkosság is. 

A végső megoldás pedig egyszerűen zseniális. 

Ez a regény nem tartozik a könnyedebb Musso könyvek közé, de megéri elolvasni, hiszen most is hagy gondolkoznivalót maga után bőven.

További Musso könyvekről ITT írtam korábban.

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

 

 

süti beállítások módosítása