Könyvuniverzum

Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

2020. február 19. - Könyvuniverzum

Ki ne akarna egy könyvesboltot örökölni elhunyt nagybátyja után? Pláne ha ehhez még a gyerekkorából jól ismert imádott "kincsvadászatos" feladvány is tartozik.

img_20200218_213606.jpg

Ám ha ez a rejtvény alapvetően változtatja meg az egész addigi életünket, s minden mást is, amit a családunkról gondoltunk és tudunk, akkor elképzelhető, hogy nem is annyira jó móka.

Miranda 12. születésnapján édesanyja és imádott nagybátyja összevesznek valamin, s ezután nagybátyjával megszakad a kapcsolat, édesanyja pedig nem árulja el, mi vezetett el idáig.

16 évvel később Miranda az ország másik felében él barátjával és egy középiskolában történelmet tanít. Egyik nap kap egy furcsa csomagot, amit először egyáltalán nem ért. Ám később  a nap folyamán felhívja az anyja, hogy meghalt a nagybátyja.

A lány hazautazik a temetésre, ám anyja nem tart vele a saját testvére búcsúztatójára. Miranda nem érti mi történhetett a múltban, ugyanis az anyja nem beszél vele erről. Az örökölt könyvesbolt a csőd szélén áll és Billy bácsi rejtvénye egyre szövevényesebb.

Miranda azon kapja magát, hogy pár napos utazásából egész nyáron át tartó út lett, próbálja megmenteni a könyvesboltot a bezárástól és minden erejével azon van, hogy megfejtse az utolsó rejtvényt, amely olyan súlyos titkokat tár fel előtte, amik megrengetik az egész világát.

img_20200218_213629.jpg

Nagyon szerettem olvasni a könyvet, egyetlen nap alatt végeztem is vele, de már nagyjából a felénél rájöttem a csattanóra, így nem adta meg azt az izgalmat, hogy vajon mi lesz a megoldás. Teljesen egyértelmű a végkifejlet, bár ettől nem veszít az olvasási élményből, mert rendkívül olvasmányos és végig drukkolunk Mirandának, hogy megtalálja önmagát és megmentse a könyvesboltot a csődtől.

Az elsőkönyves Amy Meyerson jól ábrázolja a karaktereket, és szuperül köti össze a szálakat, ugrálva az időben is a múlt és a jelen történései között.

Alapvetően tetszett a regény, bár egy picit csalódás is lett, mert a fülszöveg alapján izgalmasabbnak gondoltam. Ennek ellenére kellemes olvasásélményt adott és a könyvekben elrejtett kincsvadászat viszont szuper ötlet, én nem biztos, hogy meg tudtam volna fejteni.

Egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam, mert egy fantasztikus könnyed olvasmány, ami végig fenntartja a figyelmet. Remélem hamarosan újabb könyvvel jelentkezik majd az írónő.

Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja. General Press Könyvkiadó, 2019, Fordította: Frei-Kovács Judit

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

 

 

süti beállítások módosítása