Könyvuniverzum

Tasmina Perry: Ház medencével

2019. április 07. - Könyvuniverzum

Szenvedély, titkok, néha senki nem az akinek látszik. Izgalmas fordulatokban gazdag regény ez, mely egy pont után letehetetlenné vált. Nem ez volt az első Tasmina Perry könyvem, és biztos vagyok benne, hogy nem is az utolsó.

haz-medencevel-tasmina-perry-21-szazad-kiado.jpgKép: 21. Század Kiadó

Az első könyve amit elolvastam a Ház a naplemente tónál volt, és már ott is döbbenetesen csavarta a szálakat, titkok és hazugságok kísérték a sorokat, hogy aztán a végén teljesen megrendítse az olvasót a végkifejletben.

A Ház medencével olvasása közben éppen ezért már meg sem lepődtem, hogy semmi sem az, aminek látszik, pedig elég hamar azt gondoltam, hogy kezdem sejteni a megoldást, na ahhoz képest még két másik "megoldást" bedobott az írónő és persze a végén egyik sem nyert.

A történet a csodás Hamptonsban játszódik, ami a new yorki elit hétvégi, illetve nyári székhelye. Ahogy az írónő lefesti Hamptonst azonnal nyaralni támad kedve az embernek, éppen ezért amikor Jem Chapman és férje Nat számára lehetőség nyílik becsatlakozni egy nyaralóba, kapva kapnak az alkalmon.  Ám már az első hétvégén súlyos titokra derül fény, amely nem hagyja nyugodni Jemet. Olyannyira, hogy amikor megismerkedik egy helyi íróval, aki a segítségét kéri az üggyel kapcsolatban egy idő után társul hozzá.

Ahogy haladunk előre a történetben úgy göngyölít fel Michael és Jem egyre több és több szálat az eseményekből, amelyek végül egy gyilkossághoz vezetnek.

De ki lehet a gyilkos?

Senki sem az, akinek elsőre látszik, és ezt jó és rossz értelemben is értem, mindenki hazudik, próbálja védeni magát, még Jem férje Nat is teljesen új, eddig ismeretlen oldalát mutatja, ami igencsak elgondolkodtatja Jem-et, hogy a megfelelő ember van-e mellette!?

Ahogy eljutunk a végkifejletig Hamptons már nem is tűnik annyira csillogónak és elitnek, mint korábban, ezért Jem hátrahagyja New Yorkot, hazatér Angliába és egyben különválik férjétől is, akivel úgy tűnik az utóbbi időben teljesen más irányba tartottak. 

És ha azt hinnénk itt véget is ért a sztori, a végére azért még marad egy olyan fordulat ami máris más fényben világítja meg a befejezést.

A Ház medencével egy fordulatokban igazán gazdag, lebilincselő regény, amely végig fent tudta tartani az érdeklődésem, és már azon gondolkozom, hogy a szerző melyik könyvét olvassam el legközelebb?

Tasmina Perry: Ház medencével, 2018, 21. Század Kiadó

süti beállítások módosítása