Könyvuniverzum

Matthew McConaughey: Zöldlámpa

2021. február 25. - Könyvuniverzum

Emlékszem, azonnal érdekelni kezdett Matthew McConaughey könyve, amikor megláttam, hogy érkezik. Nem mintha különösebben rajonganék Matthew-ért, de azért jó színésznek tartom, és igazán kíváncsi lettem, hogy mégis miről írt könyvet.

zoldlampa.JPG

Valójában imádok életrajzi könyveket olvasni olyan emberekről, akik egy kicsit is érdekesek számomra, mert így rengeteg plusz információt megtudhatunk az adott személyről. Ilyenkor nem csak ők az a híres ember, akiről ezt-és ezt tudjuk, hanem a legtöbbször „levetkőznek” a lapokon a szó legjobb értelmében és megérthetjük mitől váltak azzá, akiknek ismerjük őket. Így volt ez Michelle Obama és Ed Sheeran könyvével is, így fenntartásokkal ugyan, de kíváncsisággal telve vágtam neki a Zöldlámpának.

Megmondom őszintén Matthew McConaughey valahogy beragadt nekem a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmjébe, és holott a jó pár romantikus vígjátékon kívül is számos filmet láttam vele, amikor nem ilyen szerepeket játszott, valahogy a fejemben még mindig a jóképű, szexi pasi képe élt.

Éppen ezért hatalmas pozitív élmény volt elolvasni a könyvét, mert nagyon is árnyalta a róla kialakított képemet a lehető legjobb értelemben.

Matthew ugyanis egy rendkívül tudatos és tehetséges ember, aki véleményem szerint egyáltalán nem véletlenül tart ott az életében és a karrierjében, ahol. Volt bátorsága, kitartása, és rendkívül tudatosan állt minden egyes szerepéhez, ami végül a világhírnévig repítette.

Soha nem félt kiállni önmagáért, és habár kapott egy-két pofont az élettől, képes volt felismeri ha hibázott és tanulni ezekből. Mindig előre tekintett és elképesztő hite is segítette az útján.

A családi értékek mindig is fontosak voltak számára, sőt kifejezetten családcentrikus ember, feleségével három gyermeket nevelnek.

A könyve pedig igazi kuriózum. Nem egy hagyományos értelemben vett életrajzi regény, ugyanis rengeteg napló bejegyzést, verseket, személyes írásokat is tartalmaz. Hiszen Matthew naplót vezet évtizedek óta, és ezt is felhasználta a könyve megírásakor. Saját bevallása szerint könyve egy szemléletkönyv, egy szerelmes levél az élethez.

Ettől válik nagyon emberivé és igazán különlegessé a Zöldlámpa.

És, hogy mi az a Zöldlámpa?

Matthew szerint:

A ZÖLDLÁMPA AZT JELENTI, HOGY MEHETÜNK: HALADJUNK TOVÁBB, előre. Az utakon úgy van elhelyezve, hogy biztosítsa a forgalom zavartalan áramlását, és jó beállítás esetén több jármű is több zöldlámpát kap egymás után. … Életünkben a saját utunkat igazolja. „

Ez a könyv arról szól, hogyan kapjunk el minél több igent a nemek világában és hogyan ismerjük fel, amikor egy nem igent is jelenthet. Ez a könyv a zöldlámpákról szól és annak tudatosításáról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz.”

Hát valahogy pontosan így kell elképzelni egy olyan ember életrajzát, aki nagyon is tisztában az értékeivel, és hogy mit akar az élettől. És mindezt nem fél megélni.

Ha egyetlen mondattal kéne jellemeznem a könyvet azt mondanám: A Zöldlámpa egy IGEN az életre!

Nekem rendkívüli pozitív élményt nyújtott a Zöldlámpa, amely a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg. Örülök, hogy elolvastam. Sőt, talán jobban oda fogok figyelni mostantól az én saját Zöldlámpáimra is.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, legyetek akár rajongók, akár csak egy jó könyvet szeretnétek olvasni. A Zöldlámpa mindig jó választás!

A könyv megvásárolható a 21. Század Kiadónál: Zöldlámpa

 zoldlampa_kepkivagas_1.JPG

süti beállítások módosítása