Könyvuniverzum

Késő március

2020. december 04. - Könyvuniverzum

Vajon milyen lehet egy rocksztár barátnőjének lenni?

Az állandó csillogás és hírnév feledteti vajon a magánszféra hiányát és a féltékenységet a hölgyrajongók tucatjaira?

keso_marcius_borito_kep.JPG

Milyen érzés lehet állandóan utazni a világban, sehol sem gyökeret eresztve igazán, vagy hetekig, hónapokig távol lenni a szerelmedtől? A Késő március ebbe is betekintést enged.

Főszereplői ugyanis pontosan egy rocksztár és a barátnője. És ez a könyv az ő szerelmük története.

Lehetne ez egy egyszerű romantikus sztori is, ám a Késő március sok minden, csak nem egy egyszerű romantikus történet.

Elöljáróban még annyit szeretnék elmondani, hogy nem olvastam a Késő március előzményét, a Kora februárt, ettől függetlenül tökéletesen élvezhető volt így is a könyv. Még annak ellenére is, hogy, mint utólag kiderült számomra, néhány történésnek volt előzménye. De mindezek ellenére is igazán nagyszerű ez a regény.

Tehát adott Josh, a MidLife Crisis énekese, és barátnője Anna, aki éppen szakítani készül a fiúval, mert nehezen bírja a sztársággal együtt járó felhajtást, stresszt, valamint, hogy a turnék miatt keveset tudnak találkozni.

Kapcsolatuk kezdetén a MidLife Crisis egy induló zenekar volt csupán óriási célokkal, ám, ahogy ezek a célok sorra kezdtek beteljesülni, a kapcsolatuk úgy kezd egyre bonyolultabbá válni.

Josh azon van, hogy rendbe hozza a dolgokat, szeretné megkérni Anna kezét, a lány viszont szeretne egy kicsit eltávolodni, tisztábban látni, időre lenne szüksége. Egy váratlan reptéri esemény azonban más irányba tereli a dolgokat, így Josh és Anna, valamint a zenekar egy európai vakációra indul a menedzserük tudta nélkül, hogy mindannyian kiszakadjanak egy kicsit a mindennapok taposómalmából.

Josh és Anna a kapcsolatukat érintő krízisen kívül egy másik problémával is küzd, visszaálmodják az emlékeiket. Ez pedig eddig egyetlen esetben fordult elő korábban: amikor belenyúltak az agyukba.

Az álmok Anna! Téged nem zavarnak össze az álmok? Úgy jön vissza az előző három év, mint egy nagy rakás szar, pedig voltak nyugodt jó pillanataink is.”

Most is azt feltételezik tehát, hogy valaki ismét manipulálja őket az álmaikon keresztül és igyekeznek a lehető leggyorsabban a végére járni ennek az ügynek. Ehhez Anna volt férje, Patrick segítségét is igénybe veszik, és megkezdődik egy rendkívül izgalmas utazás Európán keresztül, ami az idővel való versenyfutást is jelenti, ugyanis Annával történik valami, ami alapjaiban változtat meg mindent.

Josh és Patrick mindent megtesz, hogy helyrehozzák a dolgokat, de a legvégső dolgot Annának magának kell intéznie.

A lány végre elég erőt érez magában, hogy kiálljon saját magáért, hogy ne csak Josh Westberg barátnőjeként gondoljon rá a világ, holott tudja, hogy a fél világ cserélne vele ezért a státuszért.

Ahogy olvastam a könyvet én voltam Anna és én voltam Josh is.

Hihetetlenül jól van megírva a regény, szinte a bőrünk alatt érezzük a szereplők minden egyes rezdülését.

Bizsergetően izgalmas végigjárni velük ezt az utat, együtt szurkolunk, hogy minden rendbe jöjjön.

Szaszkó Gabriella duológiájának mindkét részét bátran ajánlom, még úgy is, hogy egyelőre én is csak a második részt, a Késő márciust olvastam, de ez már meggyőzött, úgyhogy alig várom, hogy utólag a Kora február is magával ragadjon. (És nem mellesleg a könyveknek a borítójuk is csodaszép!)

 

Mindkét könyv a Maxim Könyvkiadó Dream válogatás könyvei között jelent meg. Amit meg is vásárolhattok ezen a linken: Szaszkó Gabriella: Késő Március

keso_marcius.jpgSzaszkó Gabriella: Késő március

Maxim Könyvkiadó

2020

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha hírét viszed, további friss tartalmakért kövess az Instagramon  valamint a Facebookon is, ahol még sok mindent megtalálsz.

süti beállítások módosítása